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CARROLLTON BOOSTER BASEBALL/SOFTBALL 

PARK RULES- COVID-19 ADDENDUM 

Revised 3/24/2021 

 
The Carrollton Boosters Board has implemented the following additional Park Rules to address the 

situation caused by the COVID-19 pandemic. These rules supplement the Park Rules found in the 

Carrollton Boosters Baseball Handbook.  These rules supersede any inconsistent rules Park Rules until 

they are rescinded by the Board.  

 

The Baseball Handbook, including full Park Rules are available on the website at 

(https://www.carrolltonboosters.org/portals/27655/docs/2020%20baseball/baseball%20handbook%20

2020.pdf). 

 

 

Temporary COVID-19 Park Rules Additions and Adjustments 

1. In accordance with the guidelines put in place by city officials, anybody within the gates of the 

Complex or Avenger Field is required to wear a face covering, including while visiting the 

concession stands or the bathrooms.  Players and coaches are not required to wear face 

coverings while participating in games, warming up on the field, or hitting in the batting cages. 

2. Players are permitted to wear face coverings or other PPE while participating in games or 

other team activities, so long as those items do not compromise the safety of the player or other 

participants in the game. 

3. Spectators in seating areas must wear face coverings and maintain a safe social distance (at 

least 6 feet) from individuals outside of their own household. 

4. Players and coaches occupying the dugouts are asked to wear face coverings. Coaches are to 

wear face coverings during team huddles, mound visits, and other meetings with players. 

5. Catchers' gear should be sanitized using disinfecting wipes or sprays before every game or 

practice, any time there is a change of catcher, and after every game or practice. 

6. Shared coolers and water bottles are prohibited. Water fountains have been disabled.  

7. The team drink program is temporarily suspended in order to help avoid crowding at the 

concession stand. 

8. For the 7/8 leagues and above, the visiting team must designate one family to operate the 

scoreboard for each game. The family operating the scoreboard will be allowed to sit in the 

scorekeeper's box, and are not required to wear masks while they are within the scorekeeper's 

box.  

https://www.carrolltonboosters.org/portals/27655/docs/2020%20baseball/baseball%20handbook%202020.pdf
https://www.carrolltonboosters.org/portals/27655/docs/2020%20baseball/baseball%20handbook%202020.pdf
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9. Players who test positive for COVID-19 or who miss games due to symptoms associated with 

COVID-19 (which, according to CDC guidelines, include cough, shortness of breath or 

difficulty breathing, fever, chills, repeated shaking with chills, muscle pain, headaches, sore 

throat, and new loss of taste or smell) must be cleared by a physician to return to play, and 

may not participate in any team activities until being cleared to return to play. 

10. Instead of the traditional postgame handshake line, each team will line up outside their 

respective dugouts and tip their caps to the opposing team. 

 

Best practices and reminders: 

 Hand sanitizing stations have been placed throughout the park, courtesy of our partners at 

Children's Hospital. All encouraged to use them frequently, especially after coming into 

contact with shared surfaces. 

 Decals have been placed in the concession stand area to demonstrate proper distancing. Other 

signs will be posted at our facilities to encourage social distancing and other safety practices.  

Please observe them! 

 Players are strongly encouraged to bring their own bats and helmets, and to use batting gloves. 

Any shared equipment should be sanitized between uses. 

 Coaches are encouraged to minimize the changing of catchers in order to minimize sharing of 

catchers' gear. See Rule 6 above with respect to sanitization of catchers' gear. 

 Players who are demonstrating symptoms of COVID-19, or who have been in contact with 

others confirmed or suspected to have been infected with COVID-19, are asked not to attend 

practices or games. 

 


